برای حمایت از ایده‌های جوانان عراقی از تجربیات پارک علم و فناوری قم استفاده می‌کنیم


جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه تکریت عراق که به منظور آشنایی با ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و فناوری کشور و با دعوت دانشگاه حضرت معصومه(س) به ایران آمده‌اند از پارک علم و فناوری استان قم بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین‌الملل، دستیار رییس دانشگاه تکریت عراق در ابتدای نشستی که در حاشیه این بازدید برگزار شد ضمن ابراز خرسندی از فرصت آشنایی با پارک علم و فناوری استان قم اظهار داشت: تمرکز پارک علم و فناوری قم بر پشتیبانی از دانشجویان و جوانانی که برای پیاده کردن ایده‌های کسب و کارشان به حمایت‌های مختلف نیاز دارند موفقیت آن را تضمین می‌کند.

دکتر فؤاد حسین همچنین به ظرفیت‌های دانشگاه تکریت عراق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این دانشگاه دارای 42000 دانشجو، 22 دانشکده و 2200 استاد و مدرس می‌باشد.

 استفاده از تجربیات پارک علم و فناوری قم برای حمایت از ایده‌های جوانان عراقی بسیار ارزشمند خواهد بود

در ادامه این نشست رییس دانشکده آموزش دختران دانشگاه تکریت نیز طی سخنانی توقف فعالیت‌های کارخانجات و مراکز تولیدی استان صلاح‌الدین را یکی از پیامدهای مخرب حضور داعش دانست و گفت: این موضوع در رویکرد خلاقانه و نوآورانه آن‌ها اثرات منفی زیادی بر جای گذاشته است بنابراین تأسیس نهادی این چنینی می‌تواند باعث تحرک دوباره آنان باشد.

دکتر نجلا عبدالحسین افزود: من علاوه بر دانشگاه در مرکزی عضویت دارم که بیش از 3500 پژوهشگر و مخترع در آن فعالیت دارند که بسیاری از آثار و محصولات آن‌ها قابل عرضه به خارج از عراق است لذا استفاده از تجربیات پارک علم و فناوری قم برای حمایت ما از ایده‌های آن‌ها بسیار ارزشمند خواهد بود.

همکاری و انتقال تجربه منوط به راهبری و حمایت وزارت علوم است

رییس پارک علم و فناوری استان قم نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این پارک اذعان داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران با طراحی و تقویت زیست‌بوم فناوری و نوآوری و به طور خاص راه‌اندازی پارک‌های علم و فناوری بستری ایجاد کرد تا صاحبان ایده و افراد خلاق با تیم‌سازی در مسیر درآمدزایی از محل تحقق ایده‌هایشان برسند.

دکتر رهسپارفرد با اشاره به این‌که بیش از سی هزار شرکت فناور و دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت پارک‌های علم و فناوری مورد حمایت قرار گرفته‌اند گفت: همین موضوع باعث شده است تا حجم بالایی از نیروی کار متخصص و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به جای مناصب دولتی به سمت ایجاد و یا کار در این شرکت‌ها متمایل شوند.

وی همچنین از آمادگی پارک علم و فناوری قم برای همکاری و انتقال تجربه با دانشگاه تکریت عراق در راه‌اندازی مراکز فناوری خبر داد و گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به خصوص در دولت سیزدهم بر بین‌المللی‌سازی بویژه همکاری‌ با کشورهای همجوار تاکید زیادی دارد لذا هرگونه همکاری‌ و انتقال تجربه پیش از هرچیز مستلزم راهبری و حمایت این وزارتخانه می‌باشد.

گفتنی است، هیئت دانشگاهی تکریت عراق در پایان ضمن بازدید از محل فعالیت شرکت‌ دانش‌بنیان باسلام از نزدیک با فعالیت‌ها و برنامه‌های این شرکت برای حضور در کشورهای همجوار آشنا شدند.